Много голяма е вероятността Нидерландия да не отстъпи - да не

...
Много голяма е вероятността Нидерландия да не отстъпи - да не
Коментари Харесай

Нидерландски евродепутат категорична: Правителството не трябва да пуска България в Шенген

Много огромна е вероятността Нидерландия да не отстъпи - да не смъкна ветото си за България в Шенген преди парламентарните избори в страната, а те ще се проведат през ноември. "

Това е споделила нидерландската евродепутатка Софи инт Велд от " Обнови Европа " в изявление за сътрудник на Българското национално радио.

 

По отношение на това дали служебното държавно управление няма да даде късмет на България, Софи инт Велд отговори, че съгласно нея парламентът на Нидерландия няма да включи присъединението на България и Румъния към Шенген в листата на по този начин наречените " противоречиви досиета ", които служебното държавно управление не може да взема решение - т.е. той ще даде опцията на служебния кабинет да вземе решение. Това обаче, съгласно Софи инт Велд, не значи автоматизирано, че въпросът ще бъде решен.

Евродепутатката посочи, че към този момент остава в действие резолюцията, призната от Народното събрание на Нидерландия, която е безапелационна, че  правителството не би трябвало да пуска България в Шенген.

 

Според Софи инт Велд чисто механически кабинетът може да не се съобрази с това решение. Политически обаче това би било доста мъчно, още повече че Народната партия за независимост и народна власт на премиера Марк Рюте, който ще остане на поста си до избирането на състава на ново държавно управление, е срещу влизането на България в Шенген.

 

Освен това Софи инт Велд допуска, че Нидерландия ще блокира единствено България за Шенген, а прилежаща Румъния - ще пусне.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР